Okul kayıt e-Kayıt nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 Eğitim-Öğretim de e-kayıt uygulamasıyla ilgili sıkça sorulan soruları ve cevaplarını yayınladı.
e Okul Kayıt Veli Bilgilendirme Sistemi
E-Okul evraksız bağışsız e-kayıt dönemi başladı.E Okul Yeni Kayıt İşlemlerinizi (https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx) adresinden yapabilirsiniz.
Milli eğitim bakanlığı 2017 Temmuz ayı içerisinde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında birinci sınıfların hangi okulda okuyacağını belirleyip yayınlayacak.Veliler çocuğunun hangi okulda okuyacağını internet üzerinden takip edebilirler.Peki,E okula Yeni Kayıt Nasıl Yapılır? İşte 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı E Okul Kayıt İşlemleri Hakkında Tüm Merak Edilenler...
E Okul Kayıt 2017 2018,okula yeni kayıt,İlköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek. 1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.
1- Kayıt ve nakillerde adres kontrolü olacak mı?
Resmî tüm ilkokul ve ortaokullara kayıt ve nakiller öğrencilerin ulusal adres veri tabanındaki bilgileri ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu kararı doğrultusunda yerleşim yeri adresi (birinci adres) esaslı yapılacaktır.
2- 2009 Nisan-Eylül doğumlu çocukların kesin kayıtları nasıl olacaktır?
Bu yaş grubundaki çocuklar ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak
yerleştirilmişlerdir. Çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları yeterli olacaktır.
3- Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların velileri hangi işlemi yapacak?
Velilerimiz öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecektir. İlgililer ise ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecektir.
4- Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı veya nakli nasıl olacak?
Yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafından yapılacaktır. Ancak eski okula kesin kayıt yapılan çocukların adresi değiştikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakiller açıldığında yapılacaktır.
5- Boş kontenjanı olan okullara nakiller ne zaman açılacak?
Sınıf mevcutları 30'un altında olan sınıflardaki kontenjanların mevzuatı doğrultusunda doldurulmasına ilişkin açıklama Eylül ayı başı itibariyle yapılacaktır.
6- Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına kayıtlar nasıl yapılacak?
Bu okullara kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılmadığından e-okul işlemleri ekranı açıldığında velisinin başvurusu üzerine okul yöneticileri tarafından süresi içinde kayıt ve nakiller yapılabilecektir.
7- Şehit- muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin nakli ne zaman ve nasıl olacak?
Bu çocukların kayıtları sistemde yerleştirilen okula yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle bu konumdaki öğrencilerin istedikleri okullara nakillerine izin verilecektir.
8- Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, ana sınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyenlere özel bir uygulama getirilecek mi?
Yönetmeliğin izin verdikleri dışında hiçbir kişi veya gruba ayrıcalık tanınmayacaktır.
Önceki uygulama aynen devam edecektir.
9- Kesin kayıt için hangi işlem yapılacaktır?
e-kayıt yerleştirmesi aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelmektedir. Velilerimiz kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.
10- Velilerden öğrencilerin kayıtlarının bir yıl ertelenme istekleri kabul edilecek mi?
Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecektir.
11- Birinci adresi yurt dışı olanların kayıtları nasıl olacak?
Birinci adresi yurt dışı olup Türkiye'de akrabasının yanında kalacak durumdaki çocukların kayıtları Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Bu çocukların yerleşim yeri adresi, anne-baba muvafakatnamesi ve hangi okula kayıt edileceği ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla resmi yoldan Bakanlığımıza gönderilecektir.
12- Kayıt edilen öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri ne zaman belli olacak?
Okullar ... Eylül 2017 Pazartesi günü; 1. sınıfların uyum programı Eylül 2017'de başlayacağı için öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecektir.
13- Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler aynı şubede mi öğrenim görecekler?
Okulun fiziki şartlarına göre aynı yaş gurubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecektir.
14- Beşinci sınıfa geçen öğrencilerin okulları nasıl belirlenecek?
Öğrencinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenim görmüş olduğu okul;
a) Ortaokul olarak dönüştürülmüş ise; öğrenci aynı okulunda öğrenimine devam edebilecektir.
b) İlkokul olarak dönüştürülmüş ise; ilçe milli eğitim müdürlüklerince planlanan ortaokula e-okul sisteminden ilçeler tarafından toplu olarak aktarılacaklardır.
E-Okul evraksız bağışsız e-kayıt işlemi
E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS), 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açıldı. E-Okul veli bilgilendirme sistemi yenilendi. E-Okul'dan yenilik evraksız, bağışsız E-Kayıt işlemleri takibi Okul ve ders konularında da oldukça faydalı sistemler ve uygulamaları ile İnternet üzerinde bize kolaylık sağlayan uygulamalardan biri de E-Okul veli bilgilendirme sistemi.
E-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açıldı.
Okul yönetim bilgi sistemi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki tüm öğrencilerin aldığı notları ve devamsızlık gibi bilgilerini kolaylıkla kaydedebilen bir okul sistemidir.
Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesiyle beraber ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile Velilerde rahat bir nefes aldı.
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ
2017 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına giren öğrencilere tercih döneminde rehberlik yapılması amacıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan TEOG Tercih Danışma Merkezi; Temmuz 2017 tarihleri arasında hafta içi saat (Saat 17.00’ye kadar) arası öğrencilerin hizmetinde olacak.
8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.
Tercihler öğrenci veya veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8'inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.
Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak tek liste halinde ve 25 tercih hakkı olacak.İşlemleri, http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından Temmuz 207
(Saat 17.00’ye kadar) tarihleri arasında en fazla 15 tercih olmak üzere yapılacak.
E-Okul Tasarımı Yenilendi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış.
-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz
– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.
– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.
– Mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün
– OS ve Android uygulamaları geliştirildi.
– Artık giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.
– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLER:
E-Okul Ders Programı : E-Okul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı ,
Dеvamsızlık Bilgileri : 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr ,
E-Okul Not Bilgileri : Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e-Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .
Öğrеnci TC Kimlik No : İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır . Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar
Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .
E-Okul Giriş : e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .
E-Kаyıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .
e Okul Kayıt Veli Bilgilendirme Sistemi
E-Okul evraksız bağışsız e-kayıt dönemi başladı.E Okul Yeni Kayıt İşlemlerinizi (https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx) adresinden yapabilirsiniz.
Milli eğitim bakanlığı 2017 Temmuz ayı içerisinde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında birinci sınıfların hangi okulda okuyacağını belirleyip yayınlayacak.Veliler çocuğunun hangi okulda okuyacağını internet üzerinden takip edebilirler.Peki,E okula Yeni Kayıt Nasıl Yapılır? İşte 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı E Okul Kayıt İşlemleri Hakkında Tüm Merak Edilenler...
E Okul Kayıt 2017 2018,okula yeni kayıt,İlköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek. 1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.
1- Kayıt ve nakillerde adres kontrolü olacak mı?
Resmî tüm ilkokul ve ortaokullara kayıt ve nakiller öğrencilerin ulusal adres veri tabanındaki bilgileri ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu kararı doğrultusunda yerleşim yeri adresi (birinci adres) esaslı yapılacaktır.
2- 2009 Nisan-Eylül doğumlu çocukların kesin kayıtları nasıl olacaktır?
Bu yaş grubundaki çocuklar ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak
yerleştirilmişlerdir. Çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları yeterli olacaktır.
3- Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların velileri hangi işlemi yapacak?
Velilerimiz öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecektir. İlgililer ise ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecektir.
4- Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı veya nakli nasıl olacak?
Yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafından yapılacaktır. Ancak eski okula kesin kayıt yapılan çocukların adresi değiştikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakiller açıldığında yapılacaktır.
5- Boş kontenjanı olan okullara nakiller ne zaman açılacak?
Sınıf mevcutları 30'un altında olan sınıflardaki kontenjanların mevzuatı doğrultusunda doldurulmasına ilişkin açıklama Eylül ayı başı itibariyle yapılacaktır.
6- Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına kayıtlar nasıl yapılacak?
Bu okullara kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılmadığından e-okul işlemleri ekranı açıldığında velisinin başvurusu üzerine okul yöneticileri tarafından süresi içinde kayıt ve nakiller yapılabilecektir.
7- Şehit- muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin nakli ne zaman ve nasıl olacak?
Bu çocukların kayıtları sistemde yerleştirilen okula yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle bu konumdaki öğrencilerin istedikleri okullara nakillerine izin verilecektir.
8- Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, ana sınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyenlere özel bir uygulama getirilecek mi?
Yönetmeliğin izin verdikleri dışında hiçbir kişi veya gruba ayrıcalık tanınmayacaktır.
Önceki uygulama aynen devam edecektir.
9- Kesin kayıt için hangi işlem yapılacaktır?
e-kayıt yerleştirmesi aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelmektedir. Velilerimiz kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.
10- Velilerden öğrencilerin kayıtlarının bir yıl ertelenme istekleri kabul edilecek mi?
Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecektir.
11- Birinci adresi yurt dışı olanların kayıtları nasıl olacak?
Birinci adresi yurt dışı olup Türkiye'de akrabasının yanında kalacak durumdaki çocukların kayıtları Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Bu çocukların yerleşim yeri adresi, anne-baba muvafakatnamesi ve hangi okula kayıt edileceği ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla resmi yoldan Bakanlığımıza gönderilecektir.
12- Kayıt edilen öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri ne zaman belli olacak?
Okullar ... Eylül 2017 Pazartesi günü; 1. sınıfların uyum programı Eylül 2017'de başlayacağı için öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecektir.
13- Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler aynı şubede mi öğrenim görecekler?
Okulun fiziki şartlarına göre aynı yaş gurubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecektir.
14- Beşinci sınıfa geçen öğrencilerin okulları nasıl belirlenecek?
Öğrencinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenim görmüş olduğu okul;
a) Ortaokul olarak dönüştürülmüş ise; öğrenci aynı okulunda öğrenimine devam edebilecektir.
b) İlkokul olarak dönüştürülmüş ise; ilçe milli eğitim müdürlüklerince planlanan ortaokula e-okul sisteminden ilçeler tarafından toplu olarak aktarılacaklardır.
E-Okul evraksız bağışsız e-kayıt işlemi
E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS), 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açıldı. E-Okul veli bilgilendirme sistemi yenilendi. E-Okul'dan yenilik evraksız, bağışsız E-Kayıt işlemleri takibi Okul ve ders konularında da oldukça faydalı sistemler ve uygulamaları ile İnternet üzerinde bize kolaylık sağlayan uygulamalardan biri de E-Okul veli bilgilendirme sistemi.
E-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açıldı.
Okul yönetim bilgi sistemi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki tüm öğrencilerin aldığı notları ve devamsızlık gibi bilgilerini kolaylıkla kaydedebilen bir okul sistemidir.
Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesiyle beraber ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile Velilerde rahat bir nefes aldı.
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ
2017 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına giren öğrencilere tercih döneminde rehberlik yapılması amacıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan TEOG Tercih Danışma Merkezi; Temmuz 2017 tarihleri arasında hafta içi saat (Saat 17.00’ye kadar) arası öğrencilerin hizmetinde olacak.
8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.
Tercihler öğrenci veya veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8'inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.
Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak tek liste halinde ve 25 tercih hakkı olacak.İşlemleri, http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından Temmuz 207
(Saat 17.00’ye kadar) tarihleri arasında en fazla 15 tercih olmak üzere yapılacak.
E-Okul Tasarımı Yenilendi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış.
-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz
– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.
– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.
– Mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün
– OS ve Android uygulamaları geliştirildi.
– Artık giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.
– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLER:
E-Okul Ders Programı : E-Okul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı ,
Dеvamsızlık Bilgileri : 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr ,
E-Okul Not Bilgileri : Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e-Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .
Öğrеnci TC Kimlik No : İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır . Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar
Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .
E-Okul Giriş : e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .
E-Kаyıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .
Konular
- Öğrenim kredisi borçlusuna müjde!
- Öğrenim Kredisi Borçlarına Af Geliyor
- 7 yılda 2.5 milyar TL’lik öğrenim kredisi tahsilatı yapıldı
- 1 milyon öğrenim kredisi borçlusu takipte
- Üniversite kredisi faizine af geliyor
- Öğrenim kredisini ödemeyene e-haciz şoku
- 623 bin kişiye kredi haczi!
- Yurt, burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman?
- KYK Başvuru Tarihleri
- Burs ve öğrenim kredisi tahsis sonuçları 26 kasım'da açıklanacak
- KYK Öğrenim ve Katkı kredisi borç sorgulama
- Okul kayıt e-Kayıt nasıl olacak?
- 2017-2018 KYK Yurt Başvurusu İçin Tıkla
- 2017-2018 YURTKUR Kredi-Burs Başvuru Tarihleri
- 2017-2018 KYK Burs Başvurusu Sorgulama
- KYK Ödenen Burs Miktarını Sorgulama
- Rektörlük Bursları
- Kocaeli Üniversitesi Rektörlük Bursu
- Kyk Burs Başvuru Sonuçları 2017-2018
- Kyk Bursu Nedir ,Başbakanlık Bursunu Kimler Alabilir
- KYK Yurt Yerleştirme Sonuçları 2017-2018
- KYK Yurt ve Kredi Borcu Ödeme Sayfası
- KYK Kredi Borcu Nasıl Hesaplanır
- Kyk Katkı Kredisi Geri Ödeme Hesaplama
- KYK Borcumu Ödedim Neden Borçlu Görünüyorum
- KYK Kredi Borcu Geri Ödeme Planını Nasıl Öğrenirim
- Ödenmemiş KYK Borçlarına Ne Oluyor?
- KYK Ödenmeyen Öğrenim Kredisi İcra İşlemleri
- KYK Yurt Yerleştirme İşlemlerine Dair Bilgilendirme
- KYK Yurt Başvuru Sonuçları Sorgulama 2017-2018